News: Mire se erdhet ne Albania-Fun
Welcome, Guest. Please login or register.

 Albania - FunGuzhina ShqiptareEmbelsiraBakllava Shqiptare
Pages: [1]
Print
Author Topic: Bakllava Shqiptare  (Read 4632 times)
Albania-Fun
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 1069



View Profile Email
« on: May 31, 2011, 09:33:12 AM »

Bakllava



Per 1 kg miell
4 te verdha veze
1 veze te plote megjith te bardhen
vaj 1 gote uji
5 pako gjaple ose 2 filxhan caji gjalpe te tretur
1.5 kg ara
sheqer per shurupin 5 filxhane caji
niseshte 2 filxhane caji.

Sitim miellin ne nje tepse. Hapimin nje grop ne mes, dedhim pak kripe, vezet, ujin dhe e zeme brumin te forte. E punojme derisa brumi te shtrohet, e ndjame me ne kulace te vogla, e leme te pushoje dhe pastaj me ate te petesit i hapim petet nje ose 2-3 bashke. Pasi i hapim petet, i leme te thahen pak dhe pasjat i shtrojme ne tepse. Pasi kemi struar gjysmat e peteve i hedhim ne mes arrat e qeruara e te copetuara dhe siper veme perseri gjysmat e tjera te petave. Pastar mblidhen anet, bejme prejren, e lagim me gjalpe te tretur te trazuar me vaj te djegur dhe e pjekim ne furre derisa te krijohet nje kore e kuqe si brenda dhe jashte. Pastaj pergatitim shurupin, i cili duhet te hidhet i nxehte, ndersa bakllavaja e ftohte. Shurupi: sheqer 3 gota uji, uje 1 gote.
« Last Edit: May 31, 2011, 09:44:03 AM by Albania-Fun » Logged
Pages: [1]
Print
Jump to: